TOP 5 mituri despre stomatolog și stomatologie!

TOP 5 mituri despre stomatolog și stomatologie!

     De-a lungul timpului, echipa DentUs a avut ocazia să cunoască foarte multe legende, mituri și curiozități pe care vrem să le împărțim cu voi și să le dezbatem în acest articol. Deși domeniul stomatologiei s-ar părea că are definiții fixe, de multe ori ne cionim cu situații când „arta de a avea dinți frumoși” fie a fost interpretată greșit sau a fost ignorată în timp.
     Deși există foarte multe informații eronate a cărei explicații uneori, este foarte
interesantă, noi îți recomandăm să citești acest TOP al miturilor, să le analizezi și
să-ți faci concluziile necesare.

1. Cu cât freci mai tare dinții în timpul periajului, cu atât mai mult ei se curăță și devin albi

     Probabil, cel puțin o dată în viață am avut strania senzație că periajul des, puternic
și cât mai intens ne va aduce drept rezultat o dantură frumoasă. Din păcate, lucrurile nu stau chiar așa iar situațiile pot fi diferite de la caz la caz.
     Adevărul este că periajul prea agresiv și prea intensiv dăunează danturii noastre iar
utilizarea unei periuțe cu o textură dură, de cele mai multe ori „ajută” la procesul de erodare a smalțului dentar iar drept rezultat acest strat protector are de suferit foarte mult.

2. Zahărul este principala cauză a cariilor dentare

     Deși zahărul este un aliment care de multe ori are și părțile sale negative pentru
organismul uman, partea corectă a lucrurilor este că zahărul nu este singura cauză a
cariilor și nu contribuie direct la afectarea dinților. În mare parte alimentele precum
chips-urile, snaks-urile, preparatele ce conțin mulți carbohidrați sunt o sursa primară a apariției cariilor dentare. De ce? Deoarece acestea au un conținut sporit și bogat în zaharuri care ne afectează dinții.

3. Sângerarea dentară este un lucru obișnuit și absolut normal

     Este greșit să credem că sângerarea este un proces absolut normal pentru că, în primul rând acest lucru înseamnă că țesuturile sunt inflamate. Deseori bacteriile care pătrund între dinte și gingie sunt sursa principală a acestor inflamații iar dacă periuța de dinți nu are „acces” în aceste zone, acumularea de bacterii de cele mai multe ori fac ca țesuturile să devină sensibile și să sângereze la periaj, în timp ce consumăm alimente, etc. Deci dacă avem sângeri și acuzăm des acest lucru, este un semn că trebuie să facem o vizită la medicul stomatolog.

4. Guma de mestecat curăță dinții la fel ca și o periuță

     De multe ori oamenii se lasă conduși de publictate și trenduri, iar guma de mestecat nu face excepție. Un lucru este cert, guma de mestecat are și ea beneficiile sale, mai ales dacă nu conține zahăr și conține xylitol care ajută la protecția dentară. Dar în nici într-un caz guma de mestecat nu poate îndepărta placa
bacteriană de pe suprafața dinților așa cum se întâmplă în cazul periajului dentar.

5. Dacă nu simțim durere, nu trebuie să vizităm medicul stomatolog

     Din păcate această percepție predomină în rândul oamenilor, care fie preferă să
viziteze medicul în faze deja foarte avansate a dinților „stricați” fie lasă totul pentru altădată. Majoritatea afecțiunilor dentare așa cum sunt cariile spre exemplu, nu prezintă simptome în stadiul inițial, iar pentru a evita agravarea situației, stării dinților dar și pentru a scăpa de griji și dureri nepoftite, programați-vă pe cât de des puteți, vizite și consultări la medicul stomatolog.
     Vizitați medicul! Clinica stomatologică este acel loc unde oamenii găsesc soluții pentru problemele care le acuză. Vino la o consultare, fii informat și bucură-te de un zâmbet perfect în fiecare zi!

Precedent Un zâmbet ca la Hollywood – tehnici și tratamente recomandate
Următor Obiceiuri nocive pentru dinții noștri!

Comments are closed.

Zâmbetul este stilul tău de viață